Cu gândul la titlul continental

Ultimele doua editii ale Campionatului European de Minifotbal nu au fost cu noroc pentru romani. Rusia si Kazakhstan au interupt hegemonia Romaniei in acest sport dupa o perioada de pionerat. La aceasta editie continentala, gazduita de Ucraina, romanii incearca sa reintre in posesia trofeului mai ales ca Rusia nu va participa din cazuza tensiunii politice.

“Avem ca si obiectiv castigarea titlului in Ucraina. Acolo vor fi prezente 20 echipe nationale. Daca vom castiga acest titlu si fiind in primele 7 echipe, ne indeplinim si un obiectiv, prezenta la cea de-a treia editie a Campionatului Mondial de Minifotbal, care va avea loc anul viitor in Australia”, a declarat Paul Costas, vicepresedinte Federatia Romana de Minifotbal.

Antrenorul nationalei este fostul jucator de la Steaua Marius Mitu iar poarta Romaniei este aparata de Florin Matache, fostul goalkeeper de la Dinamo. Lotul este alcatuit echilibrat dar niciun iesean nu a fost convocat. Chiar si asa, tricolorii au planuri mari si cateva revanse de luat.

“Dupa ce anul trecut am fost la un pas de a ne califica in finala de la Brno din Cehia, am condus la pauza Cehia dar am pierdut si am jucat finala mica contra Ungariei. Acest meci l-am dominat de la un capat la celalalt dar am pierdut la loteria penalty-urilor.

Am ocupat un loc 4 dar incercam anul acesta la Kiev sa revenim acolo sus cum am invatat sis a incercam atacarea titlului european”, a spus Dan Cojocaru, manager general. Romania se afla in grupa cu Spania, Anglia, Israel si Austria.

Primul meci este programat duminica seara de la ora 22 impotriva Austriei.