Controale OPC in Piata Alexandru din Iasi

Sharing is caring!

Inspectorii OPC au facut in aceasta saptamana mai multe controale in Piata Alexandru cel Bun din Iasi, de unde au retras de la consum mai multe produse lactate si carne.

In urma controalelor au fost oprite definitiv de la comercializare si retrase din circuitul consumului mai multe produse, care nu erau insotite de documente, nu erau depozitate la temperaturi optime si nu erau insotite de eticheta.

„Si anul trecut daca imi aduc aminte tot asa aveati si acolo si v-am spus  trebuie registu unic de control si la punctual acesta de lucru. 14 grade, deci la super market le spunem ca nu sunt tinute la temperatura care trebuie, au fost sanctiuni pe faptul ca au avut baxuri in mijlocul magazinului si dumneavoastra imi spuneti 14 grade, nu este ok. Pana la 14 grade se pot tine. Banuiesc ca sunt in regula. Acum strang marfa ca sa scot registrul pe cara mi l-a cerut domnul. ” a declarat Florin  Onofrei, sef OPC Iasi.

Pe langa produsele de carne scoase de la comercializare, inspectorii OPC au mai dat si amenzi.

„Produse tinute in conditii necoresunzatoare. Avem carne, legume care nu sunt nici ele in conditii corespunzatoare si toate vor fi scoase de la comercializare si distruse. Acestia vor primi cu siguranta amenda.”, a adaugat seful OPC Iasi.

Principalele deficiente depistate in urma actiunii de astazi au fost constatate la produsele alimentare.

„Actiunea de astazi care ca scop gasirea produselor cu deficiente. Am gasit produse tinute in conditii necorespunzatoare, oua, carne, branza, cu siguranta vom lua masuri foarte dure, daca producatoriul spunea 2 grade si ele erau tinute in 10 grade, cu siguranta vor fi scoase de la comercializare sunt impropriu cosumului. Am verificat si un fast-food pe care l-am gasit aici, conditiile erau bune, cu problem de inchis, nu avem. Amenzile sunt maxim intre 2000-3000, minim intre 500-1000. Actiuni de acest gen vor continua, unii au fugit, dar vom mai sta si poate ii gasim.”, a concluzionat Florin  Onofrei, sef OPC Iasi.

shares