Consilierii PNL propun un proiect pentru sedinta de CL

Sharing is caring!

La nivelul Consiliului Local, liberalii au inaintat un proiect prin care doresc premierea cu fonduri de la bugetul local a elevilor si profesorilor ieseni care au obtinut rezultate deosebite la olimpiadele nationale si international, precum si la concursuri nationale.

„Noi liberalii am depus un proiect de hotarare in Consiliul Local Iasi, pentru stimularea in cele din urma a actului de educatie in sensul in care, copiii premianti la olimpiadele national si international cat si la concursurile nationale, sa primeasca un premiu in semn de recunostinta din partea municipalitatii si ne-am gandit pentru cei care ocupa locul I premiul sa fie de 3000 de lei, pentru cei care ocupa locul II, 2000 de lei si pentru cei care ocupa locul III, 1000 de lei. Totodata proiectul presupune si premierea sefilor de promotii din scolile iesene cu cate 1500 de lei dar si a cadrelor didactice care au fost coordnatorii acestor elevi premianti.”, a declarat Marius Bodea, deputat PNL Iasi.

Acest proiect poate deveni un beneficiu pentru aproximativ 180 de elevi si 100 de cadre didactice din Iasi.

„Este foarte important acest lucru pentru ca intr-o comunitate, principal resursa, cea mai valoroasa o reprezinta creierele, ori din perspective aceasta, chiar si economic avem un mare impact daca reusim sa face o retentie a celor foarte  valorosi in municipiul nostru, sa nu mai plece pentru ca in felul acesta capacitam si investitorii sa vina aici pentru ca au cu cine sa lucreze si sa faca performanta.”, a completat Marius Bodea, deputat PNL Iasi.

Proiectul propune alocarea de la bugetul local a 464.000 de lei pentru premierea acestor elevi, precum si a profesorilor care ii coordoneaza.

shares