Consilierii PNL nu vor sistem Big Brother

Sharing is caring!

Consilierii locali ai PNL Iași anunță că vor lua toate măsurile necesare pentru a opri implementarea proiectului ce prevede montarea a peste 860 de camere video pe străzile, în parcurile și în apropierea școlilor din localitate.

Național liberalii consideră că proiectul este unul foarte costisitor, iar ieșenii așteaptă realizarea altor investiții, cum ar fi reabilitarea infrastructurii de transport.

”Noi, grupul de consilieri al Partidului Național Liberal nu vom susține acest proiect, din următoarele motive: 1. Este foarte costisitor. 12 milioane de euro, în condițiile în care avem alte obiective de investiții prioritare, respectivinvestiția în tot ceea ce înseamnă infrastructura de transport, parcuri… Considerăm că altele sunt prioritățile ieșenilor în momentul de față”, a declarat Eduard BOZ, consilier local PNL.

În replică, Mihai Chirica, primarul municipiului Iași, a vorbit despre necesitatea acestui proiect, susținând că este binevenit, având în vedere creșterea infracționalității în spațiul public:

”Am asistat în ultima perioadă la o creștere alarmantă a infracționalității în spațiul public. Nu mă refer neapărat la infracțiuni de natură penală, ci infracționalitate într-o vedere mai de ansamblu. Poate chiar și chiulitul de la școală, poate chiar și anumite manifestări pe care tânăra generație le are ușor desprinse de o conduită și o etică normală, creștină, morală și altele.  Creșterea alarmantă a numărului de accidente, unele dintre ele foarte grave, distrugerile de bunuri care se resimt din ce în ce mai des în spațiul public asupra unor părți din mobilierul urban, asupra unor instituții chiar și multe alte lucruri care amintesc despre creșterea infracționalității”.

Reprezentanții PNL Iași mai acuză faptul că acest sistem de supraveghere este incompatibil cu legislația și recomandările Comisiei Europene de Justiție. Cu toate acestea, proiectul de hotărâre a trecut, iar durata de implementare a acestuia va fi de doi ani.

shares