Conducerea PSD s-a reunit la Iasi. Reprosuri din partea primarilor din judet

Sharing is caring!

Cei de la PSD si-au desemnat astazi la Iasi delegatii pentru congresul din luna februarie. Presedintele executiv interimar Marcel Ciolacu a lipsit de la Iasi acesta fiind racit.

In schimb a fost prezent Paul Stanescu, secretarul general interimar al partidului. Acesta a anuntat ca vor fi desemnatii candidatii la alegerile locale pana la 15 februarie.

Secretarul general interimar a recunoscut la Iasi ca PSD-ul a primit doua lovituri grele la ultimele alegeri. De la un scor de 46 la suta la alegerile parlamentare din 2016, Partidul Social Democrat a obtinut doar 23 la suta la europarlamentarele de anul trecut.

Cea mai drastica infrangere a partidului s-a inregistrat la prezidentiale cand Viorica Dancila a avut cel mai slab scor din 1990 incoace. De altfel, primarii ieseni din PSD au reprosat astazi conducerii centrale a partidului aceste rezultate.

Paul Stanescu – secretar general interimar PSD:Reprosuri au fost multe pentru ca la nivel central s-au facut niste greseli. Incepand cu Liviu Dragnea care a avut o problema cu justitia noi am marcat pe chestiunea cu justitia care nu au adus nimic bun. Poate au fost si lucruri bune, poate au fost si lucrui rele dar electoratul ne-a taxat. Mai mult ca sigur nu am reusit sa desemnam cel mai bun candidat pentru alegerile prezidentiale al PSD dar a fost o hotarare al Comitetul Executiv  si toata lumea a fost nevoita sa-l respecte„.

Intrebat despre Autostrada Unirii, Paul Stanescu s-a limitat in a critica actiunile liberalilor in ultimele 3 luni de guvernare.

Paul Stanescu – secretar general interimar PSD:Nu stiu ce sa ne reprosam noi, ca suntem de 3 luni in opozitie. Au anulat proiectul public privat Comarnic – Brasov despre Autostrada Unirii nu se mai vorbeste. Cea mai mare investitie este podul de la Braila. Noi am alocat in 2019, 500 milioane, anul asta s-au alocat 96 milioane. Si asa pot continua cu drumul expres Craiova – Slatina – Pitesti, cu centra Bacaului si cu alte lucruri. Din pacate, nu stie nimeni ce a facut Guvernul Orban in 3 luni de zile cu 40 miliarde, nu vor sa mareasca alocatiile la copii, vor anticipate pentru ca nu au prins bani pentru marirea salariilor la profesori, doar 1,2 miliarde in buget, necesarul fiind de 8,4 miliarde”.

In ceea ce priveste candidatul PSD la primaria Iasi, acesta va fi ales in urma unui sondaj intern. Maricel Popa nu exclude intoarcerea in PSD a primarului Mihai Chirica sustinand ca a avut o colaborare institutionala buna cu edilul.

shares