Concluzii la a doua dezbatere pe tema extinderii proiectului Palas

Sharing is caring!

O noua dezbatere a avut loc ieri la Primarie pe tema extinderii proiectului Palas. De data aceasta s-a discutat despre dezvoltarea din zona Sf. Andrei. Dupa 7 ore de discutii s-au tras si unele concluzii. Compania Iulius a anuntat ca exclude, turnul de pe strada Sf. Lazar si extensia de la Palas Mall si s-a anuntat un concurs international de arhitectura pentru turnul de pe strada Sf. Andrei.

Accentul dezbaterii publice de ieri a fost pus pe turnul de 126 metri prevazut pentru strada Sf. Andrei, undeva in zona din spatele Scolii „Gh. Asachi“.

Arhitectul Matei Bogoescu a subliniat ca, la acest moment, nu se pune problema arhitecturii cladirii, iar inaltimea de 126 metri este un potential care „nu este obligatoriu de atins“. Acelasi arhitect a anuntat ca amplasamentul turnului va face obiectul unui concurs international de arhitectura. Concursul ar urma sa fie organizat impreuna cu Ordinul Arhitectilor din Romania, filiala locala a acestuia, si administratia locala.

Arhitectii implicati in proiect si oficialii companiei Iulius au prezentat, de-a lungul discutiilor, mai multe avantaje ale extinderii: investitia de 200 milioane euro, incasari de 2 milioane euro/an in taxe pe proprietate la bugetul local, crearea a cel putin 6.000 de locuri de munca, dezvoltarea infrastructurii, infiintarea de piste de biciclisti, deschiderea zonei Sf. Andrei catre publicul larg crearea unor noi zone pietonale si, nu in ultimul rand, atragerea unor noi investitori.

shares