Cod galben de vant in zonele joase din Moldova si portocaliu de viscol si vant la munte

Sharing is caring!

Incepand de maine dimineata, de la ora 6 si pana paine seara, in zonele montane din judetele Suceava, Neamt, Bacau si Vrancea va intra in vigoare un cod galben de vant. În intervalul menționat vântul va avea intensificări la munte, iar la altitudini de peste 1500 m rafalele vor atinge 80…90 km/h. În a doua parte a zilei, în nordul Carpaților Orientali va ninge viscolit.

De duminica seara, de la ora 18 si pana luni seara, la ora 18 va intra in vigoare un cod galben de vant in toate judetele din Moldova, in special in zonele joase.

Din seara zilei de duminică, 23 februarie, vântul se va intensifica treptat în cea mai mare parte a țării. La munte vor fi rafale de 80…100 km/h, iar în Transilvania, Moldova, Maramureș și nordul Crișanei viteza vântului va atinge 65…80 km/h și pe arii restrânse
85…90 km/h. În celelalte regiuni vor fi intensificări locale și temporare, în special pe parcursul zilei de luni (24 februarie), cu viteze în general de 55…70 km/h.

Se vor semnala precipitații pe arii extinse și în general moderate cantitativ în regiunile nordice și centrale unde vor fi mai ales ploi, iar la munte, cu precădere la altitudini mari, treptat vor predomina ninsorile.

In zonele montane din Moldova, ANM a emis o avertizare de cod portocaliu, valabil de duminica seara, ora 20 pana luni seara, ora 18

În intervalul menționat, în zona montană vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 110…130 km/h. Temporar va ninge viscolit, diminuând semnificativ vizibilitatea, la început în Carpații Orientali, apoi și în restul zonei montane, la altitudini în general de peste 1600 m.

shares