Cinci cadre didactice de la Școala Gimnazială “Nicolae Iorga” au participat la un proiect coordonat de o scoala din Letonia

Sharing is caring!

În perioada 27-31 ianuarie 2020, un grup format din cinci cadre didactice de la Școala Gimnazială  “Nicolae Iorga” Iași a participat la Upesleju Skola, în Letonia, la prima întâlnire prevăzută în programul proiectului Erasmus KA2 “Encouraging the use of the Storytelling technique throughout the curriculum”. 

Acest proiect, coordonat de școala din Letonia, are ca parteneri școli din Italia, Turcia, Spania și România și presupune introducerea tehnicii povestirii în predarea curriculumului pentru preșcolarii și elevii cu vârste între 5 și 10 ani.

În cadrul primei întâlniri de proiect, cele 20 de cadre didactice din școlile partenere au avut posibilitatea să cunoască specificul culturii organizaționale a școlii gazdă, precum și elemente din istoria și tradiția poporului leton.

Mai mult decât atât, au fost parte în realizarea unor povești digitale care facilitează învățarea și îmbină în mod armonios abilitățile artistice ale elevilor cu pasiunea lor pentru utilizarea tehnologiilor moderne, deschizându-le totodată poarta magică a universului lecturilor. 

Următoarea întâlnire de proiect va avea loc în perioada 23-27 martie 2020, la Școala Gimnazială “Nicolae Iorga“ din Iași.

shares