Chirica anunta un moment istoric. Parcul auto se innoieste si investitii de 135 milioane de euro

Parcul auto al Companiei de Transport Public Iasi se va innoi. Primaria pregateste licitatiile pentru 16 tramvaie noi. Mihai Chirica a vorbit astazi despre o investitie de 135 de milioane de euro, atat pentru tramvaie cat si pentru autobuze electrice.

“Modernizarea parcului ca si infrastructura de transport sunt principalele obiective care vor putea duce la cresterea calitatii vietii in special dar si la diminuarea traficului rutier. Ati vazut ca s-a si publicat in luna martie licitatia pentru cele 16 tramvaie noi, o valoare considerabila pentru Municipiul Iasi, peste 34 milioane de euro si mai pregatim o licitatie pentru alte 16 tranvaie noi, Un moment as putea spune istoric pentru orasul nostru, pentru ca nu s-a mai intamplat acest lucru de prin anii 70, adica aproape 50 ani”, a declarat Mihai Chirica.

Edilul a anuntat astazi ca prin oras vom vedea si 44 de autobuze electrice daca toate licitatiile publice vor merge bine.

„Intentionam si modernizarea parcului de autobuze prin aducerea a 44 autobuze electrice, deja suntem parteneri validati impreuna cu Ministerul Dezvoltarii. Speram sa vedem cat mai repede pornirea licitatiei publice care este in grija Ministerul Dezvoltarii si ni se va comunica cand va avea loc…In total vorbim de 114 milioane de euro, 74 milioane de euro pe autobuze, 34 milioane de euro pe tramvaie plus inca 34 pe POR – Axa 4, deja ne-am dus in 130 milioane si aproape 5 milioane de euro pe e-ticketing, deci 135 milioane de euro nu 114”, a mai spus Mihai Chirica.