Cercetași în „Diagonal”

Trei tineri cercetasi, doi din Iasi si unul din Mangalia au luat inițiativa de a străbate țara întreagă la pas, fara sa foloseasca niciun mijloc de transport. Cei trei vor porni în dimineața zilei de 15 iunie de pe plaja din Mangalia cu scopul de a ajunge în Maramureș și vor străbate astfel țara pe un traseu în diagonală, astfel că expediția lor poartă denumirea sugestivă “Diagonal”.

Tinerii curajosi vor sa atraga atenția asupra faptului că cercetășia există în mod activ și în România și îsi doresc să o promoveze în toată țara.

Diagonal este o expediție care presupune traversarea țării pe jos, de pe malul mării, din Mangalia, până în orașul Seini (Maramureș). Cei trei tineri vor porni la drum pe jos, pe data de 15 iunie și își propun să parcurgă cei aproximativ 1000 de km într-o lună. Elevii cercetasi s-au pregatit fizic pentru expeditia care urmeaza si vor strabate, dupa calculele lor, 30-40 km intr-o zi. Cel mai important aspect al expediției, in opinia lor, este să faca și mai vizibilă cercetășia la nivel național, într-un mod cât mai practic, să se întâlneasca cu oamenii și să mearga cu ei pe traseu.