Centrul de Permanență Galată e deschis și noaptea

Sharing is caring!

Centrul de Permanenta Galata asigura continuitatea asistenţei medicale primare în regim de gardă si este deschis toata noaptea. Serviciile medicale acordate de medicii de familie în cadrul centrelor de permanenţă  se afla în limitele competenţei medicului de familie şi ale posibilităţilor tehnice din trusa de urgenţă a centrului de permanenţă.

La Centrul de Permanenta din Galata, medicul Mirela Sorlescu te intampina, ca si celelalte cadre medicale din echipa pe care o coordoneaza, cu un zambet si o vorba buna, oricand gata sa vina in ajutorul pacientilor mai mici sau mai mari.

Serviciile Medicale dintr-un Centru de Permanenta sunt gratuite pentru toate categoriile de persoane.

Garda se instituie în centrul de permanenţă, în zilele lucrătoare, între orele 15.00 – 8.00, după terminarea programului stabilit pentru activitatea curentă a medicilor de familie din zonele arondate.  În zilele de sâmbătă, duminică şi săr­bători legale, precum şi în zilele declarate libere de către Guvernul României, garda începe de la ora 8.00 şi durează 24 de ore.

Centrele de permanenţă reprezintă una dintre soluţiile devenite necesare în vederea diminuării numărului de consultaţii, respectiv a desconges­tionării Unităţii de Primire Urgenţe a Spitalului Clinic de Urgenţe «Sfântul Spiridon», unde zilnic este un aflux de pacienţi foarte mare. In judetul Iasi, exista la ora actuala, 17 astfel de centre, atat in mediul rural cat si in cel urban.

shares