Catalin Ivan: „Laszlo Tokes doreste sa transforme Transilvania intr-o noua Catalonie!”

Sharing is caring!

Laszlo Tokes reia atacurile împotriva României, susținut de UDMR, care își dorește să transforme Transilvania într-o nouă Catalonie. Voi face tot ce-mi stă în putere pentru a bloca  aceste intenții ale Ungariei, puse în practică de politicieni români

Europarlamentarul român Laszlo Tokes organizează în cadrul Parlamentului European un nou eveniment prin care deservește propaganda Ungariei, conform căreia Transilvania nu ar aparține de drept României. La evenimentul găzduit de Laszlo Tokes marți, 19 martie, la Bruxelles, intitulat „Transylvania in the EU” (Transilvania în UE), vor participa Pal Schmitt, fost Președinte al Ungariei, și eurodeputatul ungar Zsolt Nemeth.

Detalii precum denumirea evenimentului și simbolurile folosite pe afișul de prezentare acreditează ideea că Transilvania nu este parte a României și că trebuie să fie tratată, singură, ca parte a Uniunii Europene. Laszlo Tokes reia astfel atacurile la adresa României și nu acționează singur, ci cu susținerea Ungariei. Acesta este un afront inacceptabil!

Complicitatea întregii clase politice românești, dependența bolnăvicioasă de voturile grupării anti-românești UDMR, face ca instituțiile statului să nu aibă nicio reacție. Guvernul României trebuie să renunțe la atitudinea de ignorare a manifestărilor iredentiste maghiare, doar din considerente politice meschine, precum susținerea în Parlament din partea UDMR. Aici nu vorbim despre acțiuni ale oneștilor cetățeni români de etnii diferite, ci despre acțiuni concertate și susținute ale statului vecin, care încalcă, astfel, inclusiv principiile fundamentale ale parteneriatului NATO.

Ungaria acționează fără scrupule și din ce în ce mai persistent împotriva României, prin promovarea unei campanii care are drept scop construirea unui curent, inclusiv în Parlamentul European, care să susțină dorințele sale de a domina Transilvania. Ungaria își dorește aplicarea modelului catalan în Transilvania. România trebuie să atragă atenția partenerilor europeni cu privire la pericolul revizionismului ungar și să prezinte fate reale, concrete, cu privire la adevărul istoric, precum și la tentativa politicienilor maghiari de a dezinforma cu privire la Transilvania. Eu voi face tot ce îmi stă în putere să blochez intențiile Ungariei de a face din Transilvania o a doua Catalonie în Europa.

La nivel național, PSD, prin Guvern, are întreaga responsabilitate pentru menținerea unitară a națiunii române, prin propunerea de proiecte de dezvoltare concrete, pe care să le realizeze efectiv, nu doar scriptic, inclusiv în zonele cu populație maghiară majoritară. Astfel, cetățenii români de etnie maghiară nu se vor mai simți abandonați și discriminați, devenind beneficiari ai investițiilor pe care statul maghiar le face în zonă. Este inadmisibil ca administrația statului român să nu reacționeze la injecția de capital politic al Ungariei pe teritoriul României!

PSD trebuie să renunțe la discursurile fals naționaliste, care joacă mult cartea emoțională a scindării etnice, dar care, din cauză că este mai facilă decât realizarea unor proiecte socio-economice viabile, este preferabilă pe termen scurt. Nu trebuie să ajungem la stadiul de a nu mai avea nimic de făcut, doar pentru că PSD și-a vândut interesul de a rămâne încă un an la guvernare!

Guvernul trebuie să transmită clar că națiunea română nu poate exista fără minorități, așa cum nu nici etnia majoritară română nu poate fi supusă în mod repetat și constant la presiuni din partea unor lideri politici ai minorităților. Suntem o entitate ce nu trebuie separată!

Guvernul și Administrația Prezidențială trebuie să facă eforturi pentru a menține unită națiunea, în primul rând prin programe economice, care să oprească exodul cetățenilor români în afara granițelor, atingând ca flux migrația siriană, dar care e determinată de un conflict armat. În al doilea rând, prin mesaje comune interne și externe, măcar în privința unui interes național real, cum este unitatea statului român.

shares