Cat mai costa un buletin fals?

Sharing is caring!

Ieri, în jurul orei 12.30,  în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, călătorind ca pasageri într-un autoturism marca Volkswagen Golf,  înmatriculat în Lituania, cetățenii din R. Moldova Maria C. și Ion G., în  vârstă de 26, respectiv şi 30 de ani.

În baza analizei de risc pe linia migrației ilegale, echipa comună a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra pasagerilor, în urma căruia a descoperit, ascunse asupra celor doi cetăţeni din R. Moldova, două cărţi de identitate şi un permis de conducere cu însemnele autorităţilor române.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, colegii noştri au stabilit că documentele în cauză nu îndeplinesc condițiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false.

Cu privire la cele constatate, persoanele în cauză au declarat că intenționau să meargă în Italia pentru a găsi un loc de muncă și că au procurat documentele, la sfârşitul lunii septembrie a anului trecut, de la o persoană ale cărei date de identitate nu le cunosc, plătind fiecare suma de 250 de euro.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

shares