Camelia Gavrilă, despre importanța unui spital regional la Iași

Sharing is caring!

Deputatul PSD Camelia Gavrilă semnalează urgența unor măsuricare să fie în atenția autorităților naționale și locale, prin asumarea priorității și urgenței imediate de a se finaliza construirea celor trei spitale regionale din Iași, Cluj și Craiova.

Camelia Gavrilă a precizat, în plenul Parlamentului, că realizarea unui spital regional la Iași este mai important ca oricând. Mai mult, parlamentarul consideră că, odată ce acest proiect va fi realizat, va produce efecte uriașe atât în județul Iași, precum și în întreaga regiune a Moldovei.

„Construcția spitalului regional de urgențe însemnă, la nivelul Iașului, noi locuri de muncă, implicit pentru absolvenți, o oportunitate pentru formarea lor profesională și dezvoltarea în acest domeniu, dar și un demers social eficient prin care reușim să diminuăm exodul tinerilor specialiști spre alte țări, să oferim șansa unor cariere medicale pentru viitor în spitale moderne, dotate, racordate la cercetare și inovare în domenii medicale variate.

Construcția spitalului, existențe unui context în care studiul, practica, experiența concretă coexistă – toate acestea ar ajuta și mai mult la consolidarea valorii școlii medicale românești, la internaționalizarea sistemului medical din România.

O astfel de unitate medicală rezolvă urgențele județului, ale regiunii, presupune evaluări medicale ample, intervenții rapide și competente, abordări interdisciplinare pentru cazuri dificile, analize și investigații complexe, orientare avizată și de finețe în zona diagnosticelor diferențiale.

Se adaugă posibilitatea de a prelua și forma absolvenți, tineri medici în proximitatea mentorilor, a specialiștilor consacrați prin valoare, experiență, rezultate. Alte fațete ale acestor investiții țin de domeniul economic, social, antreprenorial, pentru că un spital regional de amploare este un element de atracție pentru alți investitori, generează crearea unor noi locuri de muncă pentru servicii terțe”, a declarat deputatul PSD ,
Camelia Gavrilă.

Declarația politică susținută la tribuna Camerei Deputaților semnalează și dificultățile proceselor birocratice din România în realizarea documentațiilor, aspecte legislative, adoptarea cu mai multă responsabilitate și celeritate a unor soluții, valorificarea modelelor de bune practici din spețe similare, colaborarea eficientă dintre Guvern și autoritățile locale.

shares