Câine polițist ieșean, în misiune la Cluj

Un caine politist iesean va fi in aceste zile in misiune la Cluj Napoca. Este vorba despre Vet, un ciobanesc german in varsta de 3 ani, care impreuna de conductorul sau vor participa la festivalul Untold de la Cluj Napoca, pentru a asigura o buna desfasurare a evenimentului. Cei prezenti ii vor putea vedea pe agentul sef Diac Sebastian si pe cainele Vet la punctele de acces pe toata perioada festivalului pana pe 5 august.

Cuplul chinotehnic este specializat în detectarea materialelor explozive si vor efectua controale pirotehnice, în zona de desfăşurare a evenimentului. Câinele poliţist ieşean VET, nu este este la prima misiune de acest fel, acesta participând în acelaşi scop şi la festivalul Afterhills, organizat la Iaşi.

Agentul şef adjunct Diac Sebastian declară că VET este partenerul lui, pe care l-a dresat de când era pui. Cei doi petrec mult timp împreună şi se antrenează constant pentru depistarea materialelor explozive. De asemenea, câinele poliţist a participat la stagii de instruire/dresaj canin la Centrul Chinologic de la Sibiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *