Cadrele medicale de la Gastroenterologie nu au coronavirus. 3 pacienti s-au infectat

Sharing is caring!

Vești bune vin de la Spitalul Sf. Spiridon. O parte dintre medicii și asistentele care lucrează in sectia de gastronenterologie au fost testate dupa ce au intrat in contact cu un pacient infectat cu coronavirus. Rezultatele au fost negative. In schimb, 3 pacienti internati pe sectie au fost confirmati cu Covid 19.

50 de medici, asistente și infirmiere de la institutul de gastroenterologie au ieșit negativ la testul pentru Covid-19. Alte 10 cadre medicale din Unitatea de Primiri Urgențe au primit același rezultat.

Ioan Baliba, manager Spital Sf. Spiridon: „50 de teste si sunt negative toate. Ce a fost testat pana acum, rezultatul este negativ. Asteptam rezultatul pacientilor in cursul zilei de maine”.

Diana Cimpoesu, medic sef UPU SMURD Iasi: „Au fost testati toti contactii se asteapta rezultatele atat pentru o parte din pacienti cat si o parte din personal care a intrat in contact prin definitie cu contact apropiat si care sunt testate in asteptare si respectiv in autoizolare. Cei infectati cu COVID pozitiv, 3 pacienti la care s-a primit rezultatul aseara s-a efectuat transferul la Spitalul de Boli Infectioase, starea lor generala fiind una buna”.

Momentan, 36 de pacienți sunt internați pe un singur etaj.

Diana Cimpoesu, medic sef UPU SMURD Iasi: „Au fost trimisi in autoizolare cei care au fost contacti directi ai acestor pacienti, ramanand sa lucreze cei care nu au fost in aceasta zona. Este un numar mic de pacienti si un personal care se descurca si asigura liniile de garda pe gastroenterologie si endoscopie”.

16 medici, asistente și infirmiere de la spitalul Sf spiridon sunt izolate la domiciliu.

shares