Buget mai mic

In 2018, bugetul Iasului va fi de aproximativ 550 de milioane de lei. Doua treimi din suma vor fi destinate functionarii orasului, iar o treime – dezvoltarii.

Printre proiectele ce vor fi continuate se numara modernizarea unor strazi, a aleilor si trotuarelor din cartiere, a locurilor de joaca pentru copii.

Exista insa si proiecte noi: Realizarea de terenuri de sport la scoli, dar si a unui pod peste Bahlui, in zona Cicoarei.

„Ca sa putem pastra un buget relativ constant, am pastrat filosofia bugetara, adica sa asiguram cheltuieli de functionare pentru domeniile de activitate pe care o primarie, indiferent de marimea ei, trebuie sa le asigure, atat pentru salariatii sai, dar si pentru sustineae serviciilor publice absolut necesare pentru orice localitate din Romania. Cu tate acestea, din bugetul de venituri proprii reusim sa angajam mai mult de 30 la suta din buget pentru  investitii”, a declarat Mihai Chirica – primarul Iaşului.

Bugetul Iasului este in dezbatere publica, asa ca iesenii pot veni cu sugestii.

Cetatenii vor putea face recomandari in urmatoarele zile de vineri si sambata, cand la Palatul Roznovanu se vor organiza dezbateri pe tema bugetului local din 2018.

„Foare important este calendarul dezbaterilor. Am propus pentru dezbateri zilele de week-end, toate zilele de vineri si sambata, pana vom reusi sa conturam bugetul in varianta lui finala. Vinerea incepand cu orele 16.00 si sambata incepand cu orele 10.00 voi face dezbateri publice in Primaria municipiului Iasi. Este casa tuturor iesenilor si fiecare dintre cei interesati sunt asteptati sa vina sa contribuie. Sutem siguri ca mai multe minti gandim mai bine”, a completat Mihai Chirica.

Edilii estimeaza ca bugetul local pe 2018 ar putea fi aprobat de consilierii locali intr-o sedinta extraordinara din luna februarie.