Bogdan Cojocaru: „“N-aş fi crezut că robotul Iohannis vorbeşte despre biţi!”

Sharing is caring!

Deputatul PSD Bogdan Cojocaru, fost ministru al Comunicaţiilor, susţine că acuzaţiile preşedintelui României că sectorul digital n-ar fi o prioritate pentru Guvernul PSD sunt false, susţinând că n-ar fi crezut că “robotul Iohannis va ajunge să vorbească despre biţi“.

“Am ascultat uluit ce a spus preşedintele la evenimentul de lansare a proiectului “România TechNation”. N-aş fi crezut că robotul Iohannis va ajunge să vorbească despre biţi. Înţeleg că se află în campanie, însă observ cu uimire că şeful statului s-a transformat din profesor în astro-fizică în specialistul numărul unu al României pe digitalizare. Dacă nu cunoaşte domeniile importante cărora Guvernul PSD le-a acodat sume considerabile, atunci îi reamintesc eu că s-au alocat bani pentru digitalizare şi la sănătate şi în educaţie, dar şi în administraţia publică“, a declarat, într-un comunicat de presă, deputatul PSD de Iaşi, Bogdan Cojocaru.
El a reamintit că în anul 2018, când a fost ministru al Comunicaţiilor, au fost lansate proiecte în valoare de peste 420 de milioane de euro, din fonduri europene.“Guvernul PSD a susţinut Programul operaţional competitivitate prin care au fost finanţate scheme de ajutor de stat destinate companiilor IT pentru dezvoltarea produselor inovative, a facilitat accesul populaţiei din zonele defavorizate la internet de mare viteză, a continuat informatizarea sistemului educaţional prin construirea de medii wi-fi în şcoli, iar, în plus, a fost înfiinţat catalogul electronic. Înainte să citească de pe foi, preşedintele ar fi trebuit să întrebe ce s-a făcut. Sper că nu a confundat digitalizarea cu dezinformarea“, a adăugat deputatul Bogdan Cojocaru.
shares