Bilanț la Ateneul din Iași

Ateneul din Iaşi a prezentat un raport oficial la final de stagiune cu numărul de evenimente, dar şi cel al spectatorilor care au călcat pragul instituţiei de cultură din septembrie anul trecut şi până la finalul lunii trecute.

In cadrul stagiuni 2017-2018, Ateneul a organizat 9 lansări de carte, 13 premiere de teatru, 15 evenimente dedicate Centenarului Marii Uniri, a organizat 18 turnee artistice, 27 de expoziţii de artă şi 278 de proiecţii de film, dar şi 620 de evenimente cultural-educaţionale. La aceste evenimente, Ateneul a avut 34 de invitaţi extraordinari, nume importante ale culturii româneşti. Oficialii Ateneului au amintit in raport şi de interacţiunea online a spectatorilor, pagina oficială de Facebook adunând peste 20.000 de aprecieri, iar site-ul Ateneului a avut 67.978 de vizitatori unici, care au realizat 114.639 de accesări.

În ceea ce priveşte numărul celor care au trecut pragul Ateneului în stagiunea care tocmai s-a încheiat, aproximativ 78.000 de spectatori au participat la evenimentele instituţiei, dintre care peste 35.000 de plătitori de bilete. Chiar dacă stagiunea s-a încheiat, Ateneul îşi continuă activitatea pe durata verii, urmând să aibă loc proiecţii de film, evenimente teatrale, dar şi diferite evenimente cultural artistice.