Bani de la APIA, Campania 2019

Sharing is caring!

APIA a publicat sumele pe care fermierii şi agricultorii le vor primi în campania 2019 pe schemele de plată de la Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură. Cea mai mare sumă se plăteşte pentru livezi aflate în conversia la agricultura ecologie, 620 de euro/hectar.

Bani frumosi si pentru  viile aflate în conversie pentru agricultura ecologică – de 530 de euro/ha. Fermierii care au culturi agricole pe terenuri arabile, inclusiv cu plante de nutreţ, vor primi 293 de euro/ha, cei care se ocupă de conversia legumelor şi vor să treacă în agricultura ecologică vor primi 500 de euro/ha, iar cei care deţin terenuri cu plante medicinale şi aromatice aflate tot în conversie vor primi 365 de euro/ha. Pentru pajişti permanente suma stabilită este de 143 de euro/ha pentru fermierii care nu au aranjamente de agromediu şi climă şi de 39 euro/ha pentru fermierii care au în derulare şi aranjamente de agro-mediu şi climă.

Sprijinul se acordă anual ca sumă fixă, pe unitatea de suprafaţă (ha), ca plată compensatorie pentru pierderile de venit şi costurile suplimentare suportate de beneficiarii care încheie angajamente voluntare pentru o perioadă de maximum 2 ani (pentru culturile anuale) şi maximum 3 ani (pentru culturile perene) şi care sunt fermieri activi.

Cererile pentru banii de la APIA se depun începând cu 1 martie 2019, până pe 15 mai.

 

– Livezi aflate în conversia la agricultura ecologie – 620 de euro/hectar

– Viile aflate în conversie pentru agricultura ecologică – 530 de euro/ha

– Culturi agricole pe terenuri arabile -293 de euro/ha

– Conversia legumelor la agricultura ecologică – 500 de euro/ha

– Conversia terenurilor cu plante medicinale şi aromatice -365 de euro/ha

– Pajişti permanente – 143 de euro/ha

– Pentru aranjamente de agro-mediu şi climă 39 euro/ha

 

 

shares