Autogunoiere dotate cu cantare automate, noua achizitie a Salubris-ului

Sharing is caring!

Gunoiul din oras, ridicat cu autospeciale moderne, dotate cu GPS si care dau si bon fiscal. Noile achizitii vor iesi la strada din aceasta luna, iar edilii promit ca vor face economie si la carburanti. Pretul unei autogunoiere se ridica la 700 de mii de lei.

Opt autogunoiere si o autobasculanta au fost cumparate de Salubris. Investitia totala se ridica la peste 6.2 milioane de lei, bani fiind alocati din visteria societatii de salubritate. Toate echipametele sunt dotate cu GPS, sistem de cantarire automat, iar chitanta este eliberata pe loc.  Cu ajutorul unui sistem informatic, echipele de angajaţi vor fi coordonate de dispeceri spre locurile in care trebuie sa ridice gunoaiele. Pubelele clasice au fost dotate cu cip-uri. In felul acesta, angajaţii vor sti nu doar si cat gunoi s-a colectat, ci si numele persoanei care trebuie sa achite serviciul. Noile achizitii vor reduce consumul de combustibili cu pana la 40 la suta.

Fiecare autogunoiera compactoare are propriu sistem de cantarire a cantitatii de deseuri. Anul viitor, alte opt autogunoiere vor fi cumparate. Noile echipamente vor fi folosite maximul cinci ani de zile.

Prin noile achizitii facute, Iasiul detine cel mai performant sistem digializat de salubritate din tara.

shares