Au trecut Prutul ilegal pe o cameră de tractor

Doi bărbați căutați de autorități au fost prinși de polițiștii de frontieră în timp ce încercau să treacă râul Prut cu ajutorul unei camere de tractor, pentru a ajunge ilegal în
România.

Unul dintre bărbații prinși de polițiști încercând să intre ilegal în țară avea și un mandat european de arestare, fiind căutat de autoritățile din Germania pentru trafuc de droguri.
”În urma cercetărilor efectuate şi din declaraţiile persoanelor, lucrătorii noştri au stabilit că cei în cauză sunt Vasile T., cetăţean român şi Republica Moldova, în vârstă de 40 de ani şi Ilie B., cetăţean Republica Moldova, în vârstă de 28 ani, care au trecut râul Prut cu ajutorul unei camere de tractor, intenţionând să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen.

Pe timpul cercetărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că pe numele lui Vasile T. există un mandat european de arestare emis în anul 2016 de autorităţile din Germania pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri. De asemenea, în urma verificărilor, lucrătorii noştri au constatat că celalalt bărbat, Ilie B. a mai fost depistat de poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Folteşti în anul 2012 încercând să treacă ilegal frontiera dintre Republica Moldova şi România, fiind apoi predat autorităţilor din ţara vecină în vederea continuării cercetărilor”, a declarat
purtătorul de cuvânt al ITPF Iași, Denis Lazăr.

Poliţiştii de frontieră efectuează în cauză cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale ce se impun. Totodată, Vasile T. a fost preluat de către o echipă operativă din cadrul IPJ Galaţi în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.