Au trecut granița cu pești pescuiți ilegal

Sharing is caring!

Un bărbat de 38 de ani s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins de polițiștii de frontieră cu portbagajul încărcat cu pești pescuiți ilegal.

Astfel, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brăila, I.T.P.F. Iași, aflaţi într-o misiune specifică, au oprit în trafic pentru control, în localitatea Brăila, în zona trecerii bac Brăila-IMB, un autoturism înmatriculat în România, condus de un bărbat în vârstă de 38 de ani, domiciliat pe raza judeţului Brăila.

La controlul efectuat asupra mașinii, în portbagaj, a fost descoperită cantitatea de 29,7 kilograme peşte, diferite specii, pentru care bărbatul nu avea documente de provenienţă și despre care polițiștii de frontieră dețineau informații că provin din activități de braconaj piscicol.

Întreaga cantitate de peşte a fost ridicată în vederea predării către o unitate de profil, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui și altor viețuitoare acvatice obținute din pescuit şi a produselor din peşte.

shares