Amenzi uriașe pentru mașinile cu zorzoane

Sharing is caring!

Dacă vă place să vă încărcați oglinda retrovizoare a mașinii cu iconițe și brăduți, în curând va trebui să scăpați de ele sau să le găsiți alt loc. Noul Cod Rutier 2019 vine cu amenzi uriașe pentru cei care își blindează autoturismele cu abțibilduri, iconițe și brăduți care restrâng vizibilitatea.

Cei care vor fi prinși că au lipit abțibilduri sau afișe pe lunetă, parbriz sau pe geamurile laterale pot primi o amendă care se poate ridica până la 3.000 de lei, dacă prin lipirea acestor afișe se restrânge vizibilitatea șoferului. Aceeași sancțiune se va aplica și pentru cei care pun la oglinda retrovizoare iconițe, brăduți parfumați sau alte accesorii.

Codul Rutier 2019 mai prevede că aceleași amenzi vor fi acordate și pentru „aplicarea tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, lunetă sau pe geamurile laterale.” Chiar și așa, șoferii pot reduce transparența geamurilor unei maşini utilizând tratamente şi folii certificate de către Registrul Auto Român.

Multe prevederi din noul Cod Rutier pentru 2019 se referă si la obligațiile pe care le au pietonii în trafic și are o mulțime de reguli pe care pietonii trebuie să le respecte când circulă pe drumurile publice. Amenzile sunt pe măsura infracțiunilor și nimeni nu va scăpa nepedepsit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

shares