Ambrozia face noi victime, Guvernul ia masuri!

Sharing is caring!

Guvernul a aprobat ieri normele metodologice de aplicare a Legii 62/2018, privind combaterea ambroziei, plantă care provoacă rinite alergice. La nivelul fiecărei primării va fi centralizată situaţia terenurilor pe care se dezvoltă această plantă şi va fi întocmit un centralizator, până pe data de 25 mai din fiecare an, în legătură cu terenurile pe care se dezvoltă această plantă.

De asemenea, vor fi luate măsuri de informare a proprietarilor terenurilor respective să combată răspândirea acestei plante, obligaţia fiind să o elimine de pe terenuri până pe data de 5 iunie, în fiecare an, adică până în momentul în care înfloreşte. Este obligatorie eliminarea ambroziei de pe toate terenurile – agricole sau neagricole, indiferent de proprietate, inclusiv de pe marginea drumurilor și din perimetrul șantierelor.

Vor fi organizate echipe mixte, care vor verifica în teren dacă au fost implementate aceste măsuri. Normele de aplicare prevăd şi sancţiuni, prima dată se aplică un avertisment, iar dacă tot nu respectă legea se aplică și amenzi.

shares