Alerta la Universitatea Cuza. Studenta depistata cu coronavirus

Sharing is caring!

O studenta a fost diagnosticata cu coronavirus, dupa ce tanara s-a dus singura la spital, sa spuna ca se simte rau, are febra si tuseste. Tanara este studenta in anul II, la Facultatea de Istorie si a aflat aseara tarziu ca este infectata cu noul virus.

In prezent, studenta este internata in spitalul de Boli Infectioase si primeste tratamentul adecvat afectiunii de care sufera. Conducerea universitatii a anuntat ca tanara nu este cazata in caminele studentesti si ca, la nivelul facultatii, a fost deschisa o ancheta epidemiologica.

Medicii Directiei de Sanatate Publica vor trebui sa afle traseul fetei si daca a intrat in contact cu alti colegi de grupa sau cu profesorii. Putin probabil sa se fi intamplat acest lucru, spun cei de la Universitate, in conditiile in care toate cursurile sunt suspendate de joia trecuta.

In spitalul de Boli Infectioase sunt internati 25 pacienti cu coronavirus.

Carmen Dorobat, manager al Spitalului de Boli Infectioase Iasi: „Nu am semnale ca acesti pacienti au o problema in ceea ce priveste starea de sanatate. Au o stare generala buna si ne asteptam ca prognosticul sa fie bun. Ii vom izola in zonele confirmate si ii vom trata. Tabloul clinic al celor 25 de pacienti confirmati au varste cuprinse intre 20 de ani si pana in 60 de ani„.

shares