Alerta in Europa din cauza coronavirusului. Masuri de protectie si in Romania

Sharing is caring!

Coronavirusul a infectat peste 800 oameni din China si a ucis 25 oameni. Oamenii de stiinta considera ca virusul s-a transmis de la animal la om. „Ce stim este ca provoaca pneumonie si nu raspunde la tratamentul cu antibiotice”, a spus Leo Poon, om de stiinta la Universitatea din Hong Kong.

Acestia considera ca momentan rata mortatilitatii este mai mica decat virusii MERS si SARS. Expertii sustin ca acest lucru se va schimba odata cu raspandirea virusului.

Coronavirusul se prezinta initial ca o forma usoara pana la moderata de infectie a tractului respirator: tuse, dureri in gat, mucozitati nazale, dureri de cap si febra. Batranii si copiii cu sistemul imunitar slabit pot avea infectii grave ale tractului respirator precum bronsita sau pneumonie.

În prezent, coronavirusul Wuhan este considerat mai ușor decât SARS și MERS și necesită mai mult timp pentru a dezvolta simptome. Până în prezent pacientii au prezentat o tuse ușoară timp de o săptămână, urmate de probleme de respiratie ceea ce îi determină să viziteze spitalul, explică Peter Horby, profesor de boli infecțioase emergente și de sănătate globală la Universitatea din Oxford.

Aproximativ 15% până la 20% din cazuri au devenit severe. Medicii recomanda sa ne spalam regulat pe maini si sa punem mana la gura in momentul stranutului.

Cazuri de infectare cu coronavirusul din China au fost descoperite, până acum, în Thailanda, Singapore, Japonia, Coreea de Sud, Taiwan și Statele Unite.

O persoana suspecta de imbolnavire este in Franta iar Rusia a luat masuri in cazul a doi tineri care s-au intors din Beijing.

In Romania s-a stabilit ca spitalele de boli infecțioase Matei Balş și Victor Babeş din București, precum şi cele din Iaşi, Cluj şi Timişoara vor trata eventuale cazuri de pacienți diagnosticați cu noul coronavirus.

Autorităţile propun ca aeroporturile internaționale din România să fie dotate cu termo-scannere, pentru a fi depistate persoanele cu febră.

shares