Alertă de vreme rea în toată țara

Sharing is caring!

Conform informărilor transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, începând din această după-amiază, până vineri la prânz, vor fi ninsori care vor forma un strat consistent de zăpadă, intensificări temporare ale vântului, precipitaţii mixte şi polei.

Zonele vizate sunt Buzău, Vrancea, Galaţi, Vaslui, Bacău, Neamţ şi Iaşi dar şi Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei şi a Moldovei. Structurile Ministerului Afacerilor Interne – pompieri, poliţie şi jandarmerie – sunt pregătite să intervină rapid în teren, în cazul producerii unor situaţii de urgenţă cu efecte negative asupra comunităţilor.

Pentru siguranţa dumneavoastră, evitaţi pornirea la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informaţi-vă în prealabil, dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

Înainte de plecare, asiguraţi-vă că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă -anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată si săculeţ cu nisip . Urmăriţi la posturile radio sau tv buletinele meteorologice şi recomandările autorităţilor centrale şi locale.

shares