Activiști pentru drepturile animalelor expun filmări din fermele de blană in Iasi si alte 3 orase din tara

Sharing is caring!

Pe 22-23 decembrie, între orele 16:00 și 18:00, organizația pentru  drepturile animalelor F.R.E.E., va găzdui o acțiune de informare a populației despre industria blănurilor. Evenimentul va acea loc în mai  multe orașe din România: București, Iași, Craiova și Târgu Jiu, unde o  parte dintre voluntari vor arăta pe laptopuri și tablete, videoclipuri despre practicile de rutină ale industriei, iar ceilalți vor răspunde trecătorilor la întrebări. Acțiunea este organizată împreună cu diverse grupări locale (Realitatea despre animale, Vegan în Craiova), cu sprijinul P.E.T.A., și face parte din campania din Europa de Sud-Est, „Fur Free Forever”.

În România sunt ucise în fiecare an peste 240.000 de nurci și 13.000 de  șinșile (chinchille), precum și multe alte animale purtătoare de blană, pentru aplicațiile de pe jachete, cizme sau ciucuri de căciuli, cât și pentru haine întregi de blană, căciuli și obiecte decorative.

În ziua de astăzi, avem alternative la îmbrăcămintea din blană și nu suntem forțați de frig să îmbrăcam trupurile animalelor. În România, însă, sunt peste 77 de ferme de blănuri unde animale precum cele pe care le considerăm parte din familie sunt ținute în cuști sinistre și ucise prematur – prin lovire, gazare sau electrocutare – doar pentru că sunt acoperite cu blană.

Multe țări europene au desființat sau sunt în procesul de a desființa fermele de blană, acest lucru datorându-se în mare parte înțelegerii că este imposibil să se crească animale sălbatice în captivitate, în condiții optime, dar și din cauza impactului negativ al acestor ferme asupra mediului, în același timp menținându-se viabilitatea financiară.

Ca răspuns la legislațiile ce interzic aceste operațiuni pe teritoriul țărilor vestic-europene, investitorii și-au mutat fermele în tarile est europene, unde legislația și implementarea normelor de protecție a animalelor și mediului este foarte permisivă, dacă nu în totalitate absentă.

Industria blănurilor este o amenințare la adresa mediului înconjurător și a animalelor sălbatice, fiind extrem de poluantă și distructivă.

Doar o lege care să interzică exploatarea animalelor pentru blană le-ar putea salva, iar pentru a obține acest lucru, avem nevoie de o populație informată și conștientă, care nu plătește pentru cruzime.

Misiunea organizației non-profit „Freedom and Respect for Every Earthling (F.R.E.E.)” este de a se implica activ în comunitate, militând pentru drepturile animalelor, protecția animalelor și o alimentație sănătoasă pe bază de plante; de a informa populația în legătură cu beneficiile unei alimentații integral vegetariene, dar și în legătură cu  exploatarea injustă a animalelor, în scopul de a crea împreună cu cetățenii o lume mai bună pentru oameni, animale și mediul înconjurător.

shares