Acțiuni preventive de 1 Martie

120 de elevi şi 4 cadre didactice au participat ieri la cateva activităţi educativ-preventive organizate la Liceul Teoretic ,,Al. I. Cuza” de catre poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iaşi şi Serviciului Rutier Iasi.

În cadrul activităţilor, poliţiştii au transmis elevilor informaţii şi sfaturi legate de violenţa în familie, ordinul de protecţie, aspecte legislative şi au promovat regulile elementare de siguranţă rutieră. Informaţiile poliţiştilor au făcut referire şi la respectarea legislaţiei de către persoanele care intenţionează să devină conducători auto şi care urmează cursuri în acest sens.

Au fost purtate discuţii pe marginea unor situaţii reale, cu precizări clare privind modul de operare al agresorilor, fiind făcute recomandări punctuale care trebuie cunoscute şi aplicate de orice persoană pentru a evita victimizarea. De asemenea, au fost expuse cazuri concrete în care adolescenţii au fost victime ale accidentelor rutiere, accentuându-se cauzele producerii acestora.

Relatările poliţiştilor au fost însoţite de materiale video privind tema discutată.