A fost odată o…taxă auto

Sharing is caring!

Va aflati printre soferii care vor să știe până când se poate depune cererea pentru restituirea taxei auto? Ei bine, cei care au achitat în trecut fostele taxe auto la prima înmatriculare în România a maşinilor mai au timp să depună cererea pentru restituirea banilor doar până la sfârşitul lunii august 2018.

Potrivit procedurii de restituire a fostelor taxe auto, proprietarii de maşini care au plătit aceste sume în perioadele în care s-au aplicat mai au la dispoziţie mai puțin de trei luni pentru a cere banii înapoi.

„Dreptul contribuabililor (…) de a cere restituirea se naşte la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă (OUG nr. 52/2017 – n. red.), indiferent de momentul la care s-a perceput taxa, iar (…) cererile de restituire se depun, sub sancţiunea decăderii, până la data de 31 august 2018”. scrie în actul normativ emis de Executiv.

Cei care nu acţionează până la data finalul lui august, nu vor mai putea să recupereze banii pe cale administrativă. E bine de stiut ca nu mai trebuie să depuneti acte justificative alături de cererea de restituire.

shares