4 vieti salvate dupa un nou transplant realizat la Spitalul de Neurochirurgie

Sharing is caring!

La Spitalul Clinic de Neurochirurgie “Prof.Dr. N. Oblu” din Iaşi, familia unui băieţel de 10 ani din judeţul Bacău, internat în stare gravă cu o malformaţie arteriovenoasă cerebrală ruptă, a găsit puterea de a face gestul suprem pentru semeni: a fost de acord ca organele copilului lor să salveze alte vieţi.

Misiunea dificilă de a fi alături de familie a fost iniţial pe umerii echipei ATI a Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi, Dr. Ecaterina Olaru şi Dr. Anca Rotaru, alături de coordonatorul regional de transplant – Dr. Raluca Neagu Movilă.

Fiind un copil atât de mic, nu au fost receptori pediatrici pentru toate organele în România, pentru cord, plămâni şi ficat venind echipe ale Eurotransplant.

Ficatul a fost prelevat de echipa Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf Spiridon” din Iaşi, coordonată de Dr. Ciprian Vasiluţă şi Dr. Mihai Zabara, şi a fost trimis la centrul medical din Bonn – Germania, fiind transplantat unui copil de 11 ani cu hepatită autoimună.

Plămânii au salvat viaţa unei fete de 15 ani, care suferea de fibroză chistică, la centrul de transplant din Viena. Inima va bate în pieptul unui alt copil de 11 ani, care suferea de cardiomiopatie dilatativă si a fost salvat prin transplant la centrul medical din Hamburg.

Rinichii au fost prelevaţi de echipa Spitalului Clinic „Dr. C..I. Parhon” Iaşi şi au fost transplantaţi unui adolescent de 16 ani din Iaşi, la spitalul din Iaşi, şi unei fetiţe de 11 ani, aflată de 2 ani pe hemodializă, la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj.

Toate intervenţiile de transplant au fost realizate cu succes, evoluţia pacienţilor fiind foarte bună.

Aseara, 3 aeronave medicale au aterizat la Iasi.

shares