36 de oameni morți, un pas până la epidemia de gripă

Sharing is caring!

In tara noastra,  36 de oameni au murit din cauza gripei. Ultima persoană care a decedat  este un bărbat de 45 de ani din judetul Olt, nevaccinat. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat astazi că ministerul pe care îl conduce aşteaptă comunicatul Institutului Naţional de Sănătate Publică, iar în cazul în care acesta va indica pentru a treia săptămână consecutiv că numărul de cazuri diagnosticate este mare decât numărul de cazuri estimate va fi declarată epidemie de gripă în România.

Ministrul sanatatii a mai adaugat că decizia suspendării cursurilor se poate lua punctual de către Inspectoratul Şcolar, în colaborare cu cel de sănătate publică, acolo unde este necesar.

In ceea ce priveste stocurile de vaccin, în acest moment mai există aproximativ de 24.000 de doze în stoc iar Ministerul Sănătăţii a luat decizia suplimentării, astfel încât săptămâna viitoare ar urma să mai ajungă la cabinetele medicilor de familie încă 25.000 de doze.

Ministrul a subliniat că aceste vaccinuri sunt destinate pacienţilor din grupele de risc, care beneficiază de ele în mod gratuit. Restul populaţiei trebuie să-şi achiziţioneze vaccinul din farmacii.

shares