24 ianuarie, o zi mai importanta pentru oamenii de rand

Sharing is caring!

Iesenii s-au bucurat de manifestarile dedicate implinirii a 160 de ani de la Unirea Principatelor Romane. Fata de alti ani, mai putini oameni au luat parte la actiunile din Piata Unirii. Ziua a inceput cu un concert de muzica populara, urmat de ceremonii religioase si militare cat si de discursuri  ale oficialitatilor.

Iesenii au fost conectati la insemnatatea zilei de astazi. Fata de politicieni, oamenii de rand respecta mai mult semnificatia istorica a zilei de 24 ianuarie. In plus, locuitorii capitalei Moldovei se bucura ca in sfarsit Iasul a fost declarat capital istorica a Romaniei.

Este Unirea Principatelor Romane, e o zi importanta pentru stramosii nostri si pentru viitorul copiilor nostri, deci asta inseamna uniune, pace si armonie pe pamant”, nea declarat o doamna.

Oamenii prezenti au uitat de vremea de afara si s-au bucurat de insemnatatea acestei zile.

Este o semnificatie istorica pentru poporul roman, nu doar pentru mine personal . In fiecare an vin, sarbatorim, e un omagiu adus pentru eroii care au facut treaba asta pentru noi sa fim o natiune mai buna”, spune un iesean

„Pana si natura simte ca sufletul nostru este bogat la 24 ianuarie . Si ne bucuram ca in sfarsit Iasul este recunoscut capitala istorica”, adauga un domn.

Manifestaţiile dedicate Unirii Principatelor organizate în centrul Iasului s-au încheiat cu Hora Unirii, in care s-au prins politicienii dar şi oamenii din mulţime care au asistat la evenimentul de azi.

 

shares