15 puncte noi pentru colectarea selectiva in Ciurea

Sharing is caring!

Locuitorii din Ciurea s-au obisnuit cu colectarea selectiva desi initial au fost probleme ca mai in toate comunele unde s-a schimbat operatorul de salubritate. Incepand cu luna septembrie au fost infiintate 100 de puncte de colectare pentru depunerea deseurilor. Pentru o colectare usoara, in viitor vor mai fi infiintate cateva puncte noi.

Catalin Lupu, primar Ciurea: „Unii dintre cetateni au inteles si s-au conformat solicitarilor proiectului, in sensul ca, selecteaza inca din gospodarie resturile, deseurile. Speram sa ii facem sa inteleaga si pe cei care abandoneaza in continuare, deseuri la locurile la locuri de depozitare ale deseurilor selectate, sa le duca pe cele menajere la pubelele negre, respectiv la cele in care se colecteaza desurile din gospodarie”.

Comuna Ciurea va ajunge in curand la 115 puncte de colectare selectiva.

„Initial daca trebuia sa fie doar 47 de puncte de colecatre dotate cu pubele, galben, verde si albastru, acum sunt aproape 100 si vom mai infiinta inca 15 puncte, pentru a veni in ajutorul oamenilor, pentru a le fi mai usor sa isi depoziteze cartoanele, plasticurile in recipientii indicate”, a completat primarul.

Ridicarea deseurilor de catre operatorul de salubritate se face cu o frecventa de 5 ori pe saptamana.

Valoarea facturilor pentru o luna de zile se ridica la 160.000 de lei banii fiind recuperati de Primarie prin taxa de salubritate.

„Ca o valoare a facturilor pentru luna octombrie ca e o luna plina sa spunem, valoarea facturilor a fost undeva la 160 de mii de lei. O suma destul de importanta pentru bugetul local, pe care trebuie sa o recuperam din taxa de salubrizare. O mare parte din cetateni au inteles, au facut declaratii conforme cu realitatea cu privire la cate persoane le au in gospodarie, o parte nu au facut acest lucru si vor fi masuri coercitive pentru redresarea acestei situatii, dar speram in final sa inteleaga cu totii ca trebuie sa fim corecti cu noi insine si sa declaram cate persoane sunt”, a completat Catalin Lupu.

shares